Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Byggnaden var helt övertänd. Foto: Joakim Eriksson

Brand hos äggproducent i Kungsbacka utreds som grov mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

Det brann kraftigt i en äggmaskinhall i Kungsbacka kommun på torsdagseftermiddagen. Branden var länge okontrollerad och under flera timmar fanns spridningsrisk till ett närliggande hönseri. Nu utreds händelsen som grov mordbrand.

Polisen har spärrat av platsen för teknisk undersökning.

– Man har ju upprättat en anmälan om grov mordbrand. Så något tecken är det ju på att det finns anledningar att anta att branden var anlagd, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler, under fredagsförmiddagen.

Larmet kom in vid 14.30 och 15 enheter skickades dit. Vem som slog larm är oklart men äggmaskinhallen som brann var helt övertänd.

Enligt uppgifter fanns även bostäder i byggnaden.

Inga skadade höns

Inga personskador har rapporterats, men även polis och ambulans skickades till platsen. Rökdykare och brandbilar jobbade med att begränsa lågorna från att sprida sig.

– Jag har inte hört att några höns kommit till skada, säger Peter Zettersten, larm-och ledningsoperatör på Räddningstjänsten i Storgöteborg.

Enligt polisen är det dock oklart om det funnits några djur i fastigheten.

Klockan 16.40 hade brandens intensitet minskat något. Vid 19-tiden började de första enheterna avveckla sig. Maskinhallen gick inte att rädda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.