Fem olyckor orsakar köer på E6

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan 12 inträffade en olycka med en personbil som kört in i mitträcket i höjd med Kvibille. 40 minuter senare var det dags för ännu en singelolycka på samma väg, den här gången vid Kungsbacka. 13.30 hände nästan samma sak igen på samma väg. Då vid Varberg. Och sedan, bara fyra minuter senare inträffade en fjärde singeolycka alldeles i närheten, vid Värö. Och så 14.09 inträffade ännu en singelolycka, vid Getinge.

Fem trafikolyckor på E6 där det ofta körs i höga hastigheter. Men bara en person som än så länge behövt föras till sjukhus. Varför vägen var så extremt olycksdrabbad under lördagen är än så länge oklart, men vattensamlingar kan vara en förklaring.

Enligt SOS har i alla fall en av olyckorna skett på en plats där det funnits mycket vatten och enligt räddningstjänsten tyder mycket på att bilen fått vattenplaning.

Våta vägbanor kan ligga bakom

Om omständigheterna varit de samma vid övriga olyckor är alltså oklart. Samtliga är dock singelolyckor, vilket skulle kunna tyda på att underlaget har spelat in på flera olycksplatser.

Vid 16-tiden ska trafiken kunna släppas på fullt ut på E6:an igen, enligt Trafikverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.