Lars-Åke Olausson, Lilla Tjärby, säger att det känns otryggt efter de senaste nätternas bilbränder i Laholm. Foto: SVT

Orolig granne efter bilar satts i brand

Uppdaterad
Publicerad

Två nätter i rad har bilar satts i brand på olika platser i Laholm. Lars-Åke Olausson som bor i Lilla Tjärby i närheten av platsen för branden som ägde rum natten mellan torsdagen och fredagen är orolig.

– Det känns otryggt, det är klart att det gör, säger Lars-Åke Olausson.

Det var vid 03.30-tiden natten mot onsdagen som räddningstjänsten larmades till Violvägen i Laholm för att bekämpa en brand som spridit sig till sammanlagt fem bilar parkerade i anslutning till ett bostadsområde.

Och natten mot fredagen var det dags igen. Den här gången gällde larmet en bilbrand i Lilla Tjärby strax norr om Laholm. Även den här gången var det sammanlagt fem bilar som börjat brinna.

– Jag hörde det men jag trodde det var någon som slängde ut möbler. Det känns ju inte bra, det gör det inte, säger Lars-Åke Olausson.

Hur går snacket här i området när sådant här händer?

– Här har gått en hel del folk och frågat vad som hänt, och kollat på bilarna. Jag hoppas att de får tag i människan som gjort det här. Om det är en sjuk människa, eller om det är på ren djävulskap, det vet vi ju inte. Men det är ju lite konstigt att de bara ger sig på bilar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.