”Vi vill skapa en mötesplats som blir en dragare in till stan”, säger Henrik Oretorp (C), samhällsbyggnadsutskottets ordförande. Foto: SVT

Österskans ska byta skepnad

Publicerad

Nu ligger den gamla bussterminalen på Österskans i Halmstad. Men när nya resecentrum vid tågstationen blir klar, kommer Österskans att få ett nytt utseende.

– Vi vill skapa en mötesplats som blir en dragare in till stan. Både på natten och dagen, säger Henrik Oretorp (C), samhällsbyggnadsutskottets ordförande.

Planen på aktuella byggen är bland annat en saluhall, hotell- och konferensanläggning och en restaurang. Och senast i februari 2016 kommer de nya planerna att presenteras tillsammans med en projektbeskrivning.

– Sedan kommer vi att ha en medborgardialog och en dialog med de som vill bygga och driva verksamheterna, säger Henrik Oretorp (C).

Lars Püss (M), samhällsbyggnadsutskottets 1:e vice ordförande, tycker att Österskans utan tvekan är ett av de mest intressanta utvecklingsområdena i Halmstad.

– Vid stadens historiska port från öster får vi nu möjligheten att skapa något nytt, som jag hoppas ska kan knyta ihop både teatern och biblioteket, men också knyta an till platsens historia på tilltalande sätt, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.