Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Översvämmad tågräls stoppar tågtrafiken mellan Varberg och Tofta. Foto: Joakim Eriksson

Översvämningar i norra Halland – tågtrafik och hus drabbades

Uppdaterad
Publicerad

Tisdagen innebar stora vattensamlingar på grund av kraftigt regn i kombination med smältande snö i norra Halland. Tågtrafik ställdes in och räddningstjänst larmades till vattendrabbade fastigheter.

Tågtrafiken ställdes under tisdagsmorgonen in mellan Varberg och Tofta på grund av regnvädret och smältande snö som ledde till vattensamlingar som riskerade att underminera tågbanan.

– Det är väldigt mycket vatten. Vi har flyttat fram prognosen till midnatt. All tågtrafik är inställd och bussar ersätter, sa Peter Gyllander, pressinformatör på Hallandstrafiken, vid lunchtid på tisdagen.

Men under onsdagsmorgonen meddelar Hallandstrafiken att tågen kan rulla som vanligt igen.

Vattenskadade hus

Efter regnet behövde räddningstjänsten rycka ut till en villa i Långås, där stora vattenmängder hade tagit sig in på åkrarna längs huset och även en villakällare i Onsala vattenskadades under natten till tisdagen.

Länsförsäkringar Halland fick in en handfull skadeanmälningar på fastigheter med anledning av regnvädret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.