Foto: SVT

Patric fick sin bil förstörd i explosionen

Uppdaterad
Publicerad

Efter nattens explosion på en parkeringsplats i östra Halmstad var det många som kom ner för att titta på skadorna. En av dem var Patric Palm – som upptäckte att hans bil var en av dem som blev värst drabbad.

– Jag vaknade i morse av att min sambo ringde. Hon hade varit nere för att hämta sin bil som står på samma parkering. Hon hade sett att hela parkeringen var avspärrad, säger Patric Palm, boende i området.

– Jag gick ner och pratade med polisen och beskrev min bil. Då fick jag reda på att det var en av dem som var inblandade i explosionen.

LÄS MER: Explosion vid bostadshus i Halmstad

Patric Palm använder bilen både privat och i arbetet. Och snabbt stod det klart för honom att det inte skulle bli något jobb idag. Han bad polisen få gå in och hämta sitt id och sin arbetskalender och såg då skadorna.

– Alla rutor var inblåsta och båda däcken var punkterade. Sen var det splitterskador på karossen. Men det var ju bara de yttre skadororna, det återstår att se hur omfattande det är efter avspärrningen. Man blir lite chockad, säger Patric Palm.

”Mycket som händer i området”

Sedan 2010 har Patric Palm bott i området och han berättar att liknande händelser har skett de senaste åren.

– Det har brunnit 5-6 bilar de senaste åren, och sen är det mycket som händer i närområdet. Det är tråkigt som fan, säger han.

Har du någon aning om vem som kan ha gjort det här?

– Inte en susning. Men man börjar ju rannsaka sig själv när man ser att det är ens egen bil som är värst drabbad. Men jag kan inte komma på att jag har några ovänner. Det är väl pojkstreck eller något liknande, säger Patric Palm.

Du har ett litet barn, hur går tankarna som förälder?

– Jag satt precis och drack kaffe och funderade på det, att ”fan, är det dags att flytta härifrån nu?”, avslutar han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.