Hit men inte längre. Trots sju miljoner kronor kvar i kassan beviljas inga fler stöd till bredbandsutbyggnad i Halland i år. Foto: Helena Landstedt, TT

Stopp för pengar till bredband i Halland

Publicerad

Bredbandsstödet stoppas i Halland, trots att det finns sju miljoner kronor kvar i kassan. Jordbruksverket behöver pengarna till annat.

Jordbruksverket behöver mer pengar till bland annat stöd för betesmarker och ängar och fryser nu flera andra stöd till länsstyrelserna runt om i landet.

I Halland är det främst stödet för bredbandsutbyggnad som drabbas och de som har kunnat söka det bidraget har varit olika myndigheter, landsting, kommuner och företag. Stödet har även fungerat som investeringsstöd till lantbrukare för omställning till förnybar energi, för utveckling av natur- och kulturmiljöer samt stöd till hembygdsgårdar och till samarbete mellan aktörer i livsmedelskedjan.

Det kommer nya pengar

– Det betyder inte att stöden kommer försvinna. Nästa år kommer vi få nya pengar att dela ut, säger Kristin Ovik som är enhetschef på Länsstyrelsen i Halland.

Hur mycket pengar det rör sig om är dock oklart.

– Vi hade sju miljoner kvar till bredbandsstöd i år och vi har redan delat ut 150 miljoner under hela projektperioden. Alla som redan har fått klartecken kommer få sina pengar, men det är ett projekt som tyvärr inte kommer hinna igenom, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.