Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ställd mot väggen. Det blev socialförsäkringsministern när han besökte Varberg under tisdagen. Se hur det gick i klippet. Foto: Anton Johansson/SVT

Pensionsupproret i Varberg ställer minister mot väggen

Uppdaterad
Publicerad

Trots att regeringen höjer garantipensionen i dagarna så blidkas inte alla. Pensionsupproret i Varberg är kritiska till rättvisan i pensionssystemet. Detta framförde Mårten Pettersson när socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S) besökte Varberg under tisdagen.

Att de allmänna pensionerna ska bli högre är Pensionsupprorets Mårten Pettersson och socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S) överens om men det är vägen dit de är oense om.

– Vi vill renovera pensionssystemet från grunden, säger Mårten Pettersson.

Valet 2022 Halland

Orättvis höjning

Mårten Pettersson ifrågasätter rättvisan i att garantipensionerna nu höjs samtidigt som inkomstpensionerna lämnas utan åtgärd.

– Vi vill se ökade inbetalningar till den allmänna pensionen så att pensionerna för alla höjs, svarar Ardalan Shekarabi (S).

I klippet diskuterar SPF- och PRO-medlemmen Mårten Pettersson rättvisan i pensionssystemet med Ardalan Shekarabi (S).

Så många får höjd garantipension i Halland

Hela länet: 35 760

Laholm: 3 840

Halmstad: 10 940

Hylte: 1 390

Falkenberg: 5 560

Varberg: 7 510

Kungsbacka: 6 520

Källa: Regeringskansliet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Halland

Mer i ämnet