På nya skivan återbrukar Per Gessle några av sina egna favoriter från 1980-talet. Foto: Pressbild

Per Gessle släpper nytt album

Uppdaterad
Publicerad

På nya skivan ”Gammal kärlek rostar aldrig” återvänder Per Gessle till några av sina egna 80-talslåtar och gör nya akustiska versioner tillsamans med gästartister från Halmstad.

På det nya albumet tolkar Gessle sina egna svenska favoritlåtar från 80-talet och framåt i en akustisk inramning, både sådana han skrivit till sig själv och andra.

– Jag har förmånen att ha en fantastiskt rik låtskatt runt omkring mig. Det finns så många sånger från olika decennier som jag aldrig spelat in av olika skäl (...) Vissa låtar jag alltid burit med mig och de känns fortfarande relevanta, säger han i ett pressmeddelande.

Halmstadmusiker gästar

Med på skivan medverkar också gästartister från Halmstad, jazzsaxofonisten Per Thornberg, basisens Gicken Johansson och förstås den evige vapendragen och Gyllene tider-gitarristen Mats MP Persson.

Den 18 september kommer första singeln: ”Nypon och ljung”. Albumet släpps den 6 november.

Sommaren 2019 gjorde Per Gessle och Gyllene tider sin sista spelning tillsammans som band. Så här såg det ut när fansen hylllade dem på avslutningskonserten i Halmstad

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.