Åleds pizzeria brann ned till grunden tidigt på måndagsmorgonen. Foto: Anders Andersson

Pizzeria i Åled totalförstörd i brand

Uppdaterad
Publicerad

Restaurangen var egentligen redan bortom räddning när räddningstjänsten kom fram. Pizzerian i Åled utanför Halmstad brann ned till grunden, natten mot måndag.

– Det är tungt att se, jag har byggt upp restaurangen i 10 års tid och lagt så mycket energi, säger pizzeriaägaren Alexander Ivanov.

Vid klockan 02.42 kom larmet om att pizzerian på Åleängesvägen i Åled stod i brand.

– Byggnaden var övertänd när vi kom på platsen. Nu under natten har vi har bevakat så att det inte finns någon spridning till intilliggande byggnader, säger Peter Stened, inre befäl vid räddningstjänsten Halmstad.

Vad som startat branden är inte känt i nuläget. Totalt två styrkor, en från Halmstad och en från Oskarsström, bekämpade branden under natten. Vid 05.30-tiden på måndagsmorgonen var räddningstjänsten fortfarande kvar på platsen.

Pizzerian har brunnit ned till grunden, och inre befäl Peter Stened konstaterar att man under måndagen endast är kvar för efterbevakning av platsen.

– I och med att det varit en kraftig brand så kommer det ligga och pyra ganska länge, säger han.

Ägaren: ”Känns dimmigt i tankarna”

Strax efter klockan två inatt blev ägaren Alexander Ivanov abrupt väckt av ett telefonsamtal.

– Jag frågade hur illa det var och de sa ganska illa. De rekommenderade att jag skulle åka dit, säger pizzeriaägaren Alexander Ivanov.

Tillsammans med sin familj har han drivit pizzerian i Åled i över tio års tid. Nu har den brunnit ned till grunden.

– Det känns jättesvårt, mitt andra hem är där. Det känns tufft att inte kunna gå till jobbet på tisdag, säger han.

Hur ska du gå vidare nu?

– Känns dimmigt i tankarna. Jag hade ingen försäkring för jag kände att det inte behövdes. Man vet inte om man kommer fortsätta eller ändra sin livsstil nu, säger ägaren Alexander Ivanov.

Brandorsaken inte fastställd

Polisen skriver på sin hemsida att det inte finns några uppgifter om personskador i samband med branden och att det för närvarande är oklart vad som orsakat den.

En förundersökning gällande mordbrand har inletts och platsen är avspärrad för en teknisk undersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.