Polisen har fått en anmälan om att en pojke blivit kidnappad. Foto: TT

Pojke kidnappad under pistolhot

Publicerad

Tidigare i veckan ska en 17-årig pojke i Kungsbacka kommun ha kidnappats på väg till bussen. Enligt uppgift stoppades han av en bil och blev under pistolhot tvingad att hoppa in.

Tidningen Kungsbacka-Posten skriver att pojken uppgett att han blev bortförd med ögonbindel till en för honom okänd plats där han sedan hölls fången.

– Kidnapparna krävde 300.000 kronor av honom. Om han skulle gå till polisen skulle de döda honom, säger Stefan Olsson, stationsinspektör på polisen i Kungsbacka till tidningen.

Enligt uppgift fick han ingen mat och misshandlades av kidnapparna. Efter två dagar ska han ha släppts fri i Bergsjön i Göteborg.

17-åringen är enligt Cecilia Bergsten, chef vid roteln för grova brott vid Hallandspolisen, ett ensamkommande flyktingbarn som är hemmahörande på ett HVB-hem i Kungsbacka kommun.

Längre förhör väntar

Det har inte hållits något längre förhör med pojken ännu varför Cecilia Bergsten inte vill kommentera saken närmare.

Finns det anledning att ifrågasätta uppgifterna i anmälan?

– I en anmälan är det oerhört initiala uppgifter och det händer ibland att uppgifter förändras. Det är alldeles för tidigt för att bekräfta eller ifrågasätta uppgifterna i anmälan, säger Cecilia Bergsten.

17-åringen är nu tillbaka på boendet där han är hemmahörande och ska enligt Cecilia Bergsten må bra.

Brottsrubriceringen det rör sig om är olaga frihetsberövande. Vidare vill Bergsten inte heller kommentera huruvida det finns några misstänkta gärningsmän. Troligtvis hålls ett längre förhör med pojken kommande vecka.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer