Under måndagskvällen genomsöktes Peder Skrivares skola i Varberg. Foto: TT

Polis genomsökte skola med narkotikahund

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagskvällen genomsöktes lokaler på Peder skrivares skola i Varberg av narkotikahundar. Insatsen genomfördes av poliser från lokalpolisområde Varberg och Hallands hundgrupp. Ingen narkotika hittades.

Polisen i Varberg samverkar med kommunens skolor.

– Det är framförallt ett brottsförebyggande uppdrag som har pågått i tre-fyra år. Vi har hittills inte hittat narkotika på skolan och så vill vi fortsätta ha det, säger ställföreträdande lokalpolisområdeschef Gustav Zetterberg.

Flera genomsökningar

Insats med narkotikahundar görs ungefär fyra gånger om året eftersom skolan vill förvissa sig om att området är fritt från narkotika.

– Samarbetet med polisen är oerhört viktigt och värdefullt i vårt drogförebyggande arbete. Det är då naturligtvis glädjande att det senaste söket med narkotikahundar inte gav något. Vi på PS-gymnasiet ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med polisen, säger gymnasiechef Maria Gustafsson i ett pressmeddelande.

Även Gustav Zetterberg är mycket positiv till samarbetet.

–Det är jätteviktigt att vi har en skolmiljö som är fri från narkotika och att vi har denna överenskommelse mellan Varbergs kommun och polisen.

Varför görs inte genomsökningar på dagtid när eleverna är i skolan?

– Vi har diskuterat det med chefen för hundgruppen och vi tror att detta är bättre att göra på kvällen. Om det görs på dagtid tror vi att det kan bli för stor uppståndelse, säger Gustav Zetterberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.