Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen sågade nerträdet och la upp filmen på sociala medier. Polischefen anmälde mannen för fördröjning och reklam av mortorsågen. Foto: PrivatVisa alla (2)
Visa alla (2)

Trafikfara på E6 – då passade polis på att spela in insta-video

Uppdaterad
Publicerad

En polis i Varberg fick larm om en trafikfara efter att ett träd hade fallit över E6:an. Då åkte han hem och hämtade en kamera och motorsåg, och filmade sig själv när han sågade ner trädet. Arbetsgivaren har nu anmält fördröjningen – och reklamen för motorsågen.

Det var i juli som mannen fick larm om ett nedfallet träd på E6. Men i stället för att köra direkt till platsen tog han svängen förbi sitt hem och hämtade kamera och en motorsåg. Han postade sedan klippet på sociala medier och hashtaggade märket på motorsågen.

Nu har polismyndigheten i region Väst anmält händelsen till polisens personalansvarsnämnd, och yrkar på löneavdrag för polisen. Man pekar dels på att mannen fördröjt uppdraget, att han jobbat utan skyddsutrustning, och att han gjort reklam för motorsågen.

Riskerat förtroendet

Polismyndigheten anser att han har riskerat att skada förtroendet för Polismyndigheten genom att göra reklam på sina sociala medier. De anser även att han försatt allmänheten i fara genom att fördröja framkörningstiden till uppdraget.

– Vi kan inte gå in och kommentera det, vi vill att personalansvarsnämnden tittar på ärendet. Fram tills dess vill jag inte kommentera det och gå in på detaljer. När ärendet av avgjort så kan vi kommentera det, säger Anders Börjesson, polisområdeschef i Halland till SVT.

SVT har försökt nå polisen i fråga utan resultat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer