Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen fördes till sjukhus med allvarliga skador efter händelsen i centrala Halmstad. Foto: Linus Kamstedt Lindholm

Polis påkörd vid trafikkontroll i Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

En polis blev påkörd av en motorcykel i samband med en trafikkontroll i centrala Halmstad på onsdagskvällen. Under fredagen häktades en man misstänkt för grov misshandel, rapporterar Hallandsposten.

Det var strax efter klockan 21 på onsdagen som händelsen inträffade. Polisen skadades och fördes med ambulans till sjukhus. Under torsdagsmorgonen vårdades polisen fortfarande på sjukhus med allvarliga skador, men inte livshotande, enligt Gustav Rosén Zetterberg, lokalpolisområdeschef.

Två män greps

De två männen som satt på motorcykeln fick båda lindriga skador och fördes till sjukhus. Männen anhölls senare och under torsdagsmorgonen var brottsrubriceringarna försök till mord, grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik och grov olovlig körning.

En häktad, en släppt

Under fredagen släpptes en av männen. Den andra häktades på sannolika skäl misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel och grov misshandel. Enligt hans försvarsadvokat nekar han till brotten, rapporterar Hallandsposten.

Polischefen om kollegan som blev påkörd i Halmstad: ”En tuff händelse”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”En tuff situation för medarbetarna” – polischef Gustav Rosén Zetterberg har träffat den påkörda polisen och berättar hur det är med honom i klippet. Foto: Rebecka Block/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.