Bild från förstörelsen branden orsakade på skolan. Foto: Kristian Åkergren/SVT

Polisen fastslår att branden på Osbecksgymnasiet i Laholm var anlagd

Uppdaterad
Publicerad

Polisen fastslår nu att branden som inträffade på Osbecksgymnasiet i Laholm i början av maj var anlagd, vilket Hallandsposten var först med att rapportera. Men polisen är fåordig.

Branden på Osbecksgymnasiet förstörde flera undervisningslokaler och bland annat elevhälsan bedrivs nu helt på distans. Polisen har hela tiden utrett händelsen som mordbrand och misstänkt att den inte uppstått av naturliga orsaker. Efter att polisen nu fått svar från den tekniska utredningen kan det fastslås att den var anlagd.

– Den tekniska undersökningen pekar på att den är anlagd, säger Kent Landström, biträdande gruppchef för grova brott på polisen i Halland.

Skolbranden i Laholm

Har ni fått in några viktiga vittnesmål som kunnat ta er vidare i utredningen?

– Det kan jag inte svara på. Vi håller fortsatta förhör och förhoppningsvis kan det ge något som vi kan gå vidare på. Det gäller främst de som bor i området runt omkring, men alla iakttagelser är intressanta.

Kan ni utesluta att den uppstått av naturliga orsaker?

– Ja.

Det finns ännu ingen misstänkt för branden.

I klippet nedan ser du SVT:s reporter på plats när branden ägde rum i början på maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolbranden i Laholm

Mer i ämnet