Foto: TT

Polisen gjorde insats för trygghetskänslan i Halmstads centrum

Uppdaterad
Publicerad

För att skapa en trygghetskänsla och snacka med medborgare gjorde polisen en trygghetsskapande insats i Halmstads centrum, vilket slutade i 81 ordningsböter.

Insatsen skedde under måndagskvällen och i fokus var ordningstörningar och problem i trafiken.

– Det finns en viss problematik i Halmstad centrum och för oss är det viktigt att synas men också att få en bild av hur det ser ut och hur medborgarna upplever centrummiljön. Detta hjälper oss och andra myndigheter att arbeta brottsförebyggande och trygghetsskapande framöver, säger Mikael Höglin, som var insatschef, i ett pressmeddelande.

Flera böter skrevs

Allt som allt skrevs 81 ordningsböter. Bland annat rapporterades femton fordonsbrister, tre hastighetsöverträdelser och två som saknade bilbälte. Något som stack ut var att 59 av ordningsböterna delades ut för brister med cykelljus.

– Det vi kunde se är att det slarvas mycket med belysning på cyklar. De som rapporterades var ofta medvetna om att de inte hade lagenlig belysning så det är bra om alla som cyklar i mörker ser över sin cykel så att den är säker, säger Mikael Höglin.

Det var även några som avvisades från centrum för att ha varit störiga och en som pinkade offentligt fick betala böter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.