Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Gustav Rosén Zetterberg om vad polisen kommer göra för att undvika konflikter mellan supportrar under söndagens allsvenska premiär. Foto: Anders Bjurö/TT /Alice Edenhed/SVT

Polisen tillkallar extra resurser inför Halmstad BK:s allsvenska premiär

Uppdaterad
Publicerad

På söndag är det dags för allsvensk avspark på Örjans vall. Halmstad tar emot AIK och matchen väntas slå publikrekord. Tusentals AIK-supportrar har köpt biljett till matchen och polisen i Halmstad har kallat på förstärkning från hela polisregion Väst.

– Det är den största insatsen på ett par år, kopplat till fotbollen, säger Gustav Rosén Zetterberg,  tf. lokalpolischef i Halmstad.

Polisen i Halmstad har förberett sig för allsvensk premiär sedan årsskiftet. När det stod klart att Halmstad BK möter AIK i öppningsmatchen tillfördes ytterligare resurser för att se till att evenemanget. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.