Klicka på klippet för att höra polisinspektör Daniel Figueras vittna om farorna han upplever ungdomarna utsätter sig för. Foto: Casper Sewerin/SVT/TT

Polisen: Ungdomar åker i bagageluckan på mopedbilarna

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Kungsbacka vittnar om att ungdomar som kör mopedbil åker för många i bilen än vad bilen egentligen har platser för, genom att ta plats i bagageutrymmet bakom sätena. Något som kan innebära livsfara.

Att olyckor med mopedbilar ökar är något SVT har rapporterat om tidigare, senast i helgen avled en flicka under 18 år i Stockholm, efter att en polisbil krockat med mopedbilen hon färdades i.

Åker i bagageutrymmet

Polisen i Kungsbacka berätta för SVT Halland att det förekommer att ungdomar kör med passagerare i bakluckan för att få in fler personer än vad bilarna är gjorda för.

– Det finns en del, precis som med vanliga mopeder, som inte riktigt är mogna att vistas i trafiken och ha en behörighet. Trimnig förekommer och framförallt att man färdas betydligt fler än vad det är tänkt, de stoppar folk i bagageluckan, vilket är djupt olyckligt, säger Daniel Figueras, polisinspektör i Kungsbacka.

Explosionsartade  ökning av mopedbilar

Samtidigt berättar Daniel Figueras att antalet ungdomar som äger mopedbilar har ökat explosionsartat i Kungsbacka och att kupén kan ge föraren en falsk känsla av trygghet.

Klicka på klippet för att höra polisinspektör Daniel Figueras om riskerna med mopedbilar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.