Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så vill kommunpolisen Anneli Svensson använda ungdomarnas idéer och engagemang i förebyggande arbete. Hör henne berätta i klippet. Foto: Ella Persson/SVT

Polisen: Ungdomar en outnyttjad resurs i anti-drogarbetet

Uppdaterad
Publicerad

För att bättre nå ut till ungdomar tar polisen nu hjälp av elever på Falkenbergs gymnasieskola. Målet är att eleverna ska ta fram strategier i det brottsförebyggande arbetet mot cannabis.

– Ungdomar som grupp är en outnyttjad resurs i det här brottsförebyggande arbetet, säger Anneli Svensson, kommunpolis.

Starta klippet för att höra kommunpolis Anneli Svensson berätta varför hon tycker att det är viktigt att ta in ungdomar i det brottsförebyggande arbetet.

Eleverna arbetar bland annat fram dataspel, föreläsningar och TikTok-klipp med anti-drogbudskap. Polisen hoppas kunna använda flera av metoderna i sitt framtida arbete.

Vad tycker eleverna själva om projektet – starta klippet nedan för att få ett smakprov av vilka metoder de arbetar fram.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta klippet för att se vilka strategier eleverna tagit fram. I bild från vänster: Anneli Svensson, kommunpolis, Kim Nodmar, Felix Modée. Foto: Ella Persson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.