Polisens presstalesperson Hans Lippens vädjar nu allmänheten om tips efter den misstänkta attacken mot en äldre kvinna i Falkenberg. Foto: Mikael Berglund

Polisen vädjar om tips efter misstänkt mordförsök i Falkenberg

Uppdaterad
Publicerad

Polisen vädjar nu allmänheten om tips efter att en kvinna i 80-årsåldern blivit attackerad med ett vasst föremål i Falkenberg under lördagen. Ännu har polisen inte gripit någon gärningsman – än mindre hittat något vapen.

På söndagsmorgonen meddelar polisen att kvinnans tillstånd är fortsatt allvarligt, men stabilt. Det var under lördagseftermiddagen som kvinnan attackerades av en okänd man vid Smedjeholmens reningsverk. Hon ska där ha blivit påhoppad bakifrån själv inte sett gärningspersonen.

Polisen har ännu inte hittat något gärningsvapen. Under dagen kommer polisen genomföra kompletterande tekniska undersökningar samt trygghetsskapande åtgärder.

– Jag har förståelse för att folk kan känna oro, därför kommer vi befinna oss i området och prata med folk, säger polisens presstalesperson Hans Lippens.

”En liten mörk bil”

Inga vittnesuppgifter har hittills fört utredningen framåt och polisen vill ha fler iakttagelser. De är bland annat intresserade av en liten mörk bil, som kvinnan berättar att hon sett.

– Vi vill ha in alla tips. Låt oss avgöra om tipset är intressant.

Händelsen utreds som misstänkt mordförsök eller försök till dråp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.