Foto: SVT

Polisen fortsätter med mordutredningen

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha fått reda på dödsorsaken fortsätter polisen att utreda fallet som misstänkt mord.

– Det vi har fått klart för oss är dödsorsaken. Däremot vill vi inte berätta vad dödsorsaken är utan det vill vi behålla i utredningen, säger Tommy Nyman, informatör vid Hallandspolisen.

Det var i söndags som en 25-årig man från Göteborgsområdet hittades död vid Ågatan i centrala Falkenberg. Enligt polisen hade mannen utsatts för kraftigt våld.

Mord i centrala Falkenberg

Efter att en rättsmedicinsk undersökning gjorts vet nu polisen vad mannen dött av, men det dröjer minst tre veckor till innan den undersökningen är helt klar.

Sågs senast klockan två på natten

Tidigare har en man i 50-årsåldern anhållits misstänkt för mord. Mannen är fortfarande misstänkt men släppt på fri fot. Enligt mannens advokat nekar han till brott.

Polisen vädjar nu om tips från allmänheten för att kartlägga mannens sista timmar i livet. De två senaste observationerna av honom är från klockan ett och två natten mot söndagen.

– Vi vet vad han har gjort vi de tidpunkterna. Däremot så vet vi fortfarande inte var och hur han har tillfogats de skador som han hade, säger Tommy Nyman, informatör vid Hallandspolisen.

Kan man helt utesluta att det rör sig om ett självmord?

– Det kan vi inte utesluta nu. Men vi arbetar utifrån att det är ett misstänkt mord.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord i centrala Falkenberg

Mer i ämnet