Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Efter att tusentals personer letat sedan i tisdags har man hittat en kropp som man tror är den försvunna 12-åringen, bekräftade polischef Christer Bartholtsson. Foto: SVT

Polisen har hittat avliden person: Med största sannolikhet saknade 12-åringen

Uppdaterad
Publicerad
Det har gått snart tre dygn sedan den 12-åriga pojken försvann. Polisen har nu hittat en avliden person som med största sannolikhet är den försvunna 12-åringen.
Polisen vill tacka dem som hjälpt till att leta efter 12-åringen under de här dagarna.
– Egentligen skulle jag vilja ta alla i hand.

Det var vid 17-tiden i tisdags som 12-åringen, som har Downs syndrom, försvann när han var ute och promenerade med familjens hund i Falkenberg. Hunden kom hem, men inte pojken.

Under en presskonferens berättar polisen att en en kropp hittats vid Hertings kraftsstation i ån Ätran klockan 15.40. Polisen tror att det kan vara den 12-åriga pojken och anhöriga har informerats.

– Personen är inte fullgott identifierad, men med största sannolikhet är det den försvunna pojken, säger Christer Bartholdsson, lokalpolisområdeschef i Falkenberg.

– Jag lider med hans familj som har våndats de här dagarna.

Polisen vill tacka dem som hjälpt till att leta efter 12-åringen under de här dagarna.

– Egentligen skulle jag vilja ta alla i hand och tacka.

”Arbetar med att utesluta brott”

Sedan i tisdags har det pågått ett intensivt sökarbete efter 12-åringen och polisen uppmanade boende i området att söka igenom sina uthus och andra byggnader. Räddningstjänsten har också dykt i ån Ätran, som rinner genom Falkenberg, i jakt på pojken vid flera tillfällen, senast i dag.

Missing People beskriver sökinsatsen som den största någonsin, med över 3 000 frivilliga.

”Våra tankar finns hos de anhöriga. Ett stort tack till alla er som engagerat er i försvinnandet”, skriver organisationen på sin Facebooksida.

Händelsen rubriceras fortsatt som misstänkt människorov.

– Det pågår en förundersökning men det finns inget i dagsläget som har stärkt den. Vi jobbar efter flera hypoteser och arbetet är mer att utesluta brott, säger Christer Bartholdsson till SVT Nyheter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

12-åring drunknad i Falkenberg

Mer i ämnet