Det har bland annat sålts ”happy endings” på massagesalongen i Varberg. Foto: Dan Hansson/TT/SVT

Poliser blev erbjudna ”happy ending” – nu döms salongsägaren

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna och fyra män döms efter att det uppdagats att det sålts sexuella tjänster i en massagesalong i Varberg. Det var efter ett tips som inkom till polisen som man började bevaka salongens aktiviteter.

Polisen fick tips om att det såldes så kallade ”happy endings” på massagesalongen i Varberg – varvid tre civilt klädda poliser provköpte massage under sommaren 2018. Alla blev erbjudna happy endings efter massagen. Därefter inleddes spaning mot massagesalongen.

Efter ett tag gjordes en husrannsakan och man kunde hitta spår av sperma i salongen samt sms-konversationer som erbjöd ”special massage” och ”hand job”. Även en del kontanter hittades vid husrannsakan.

Salongsägaren erkänner att man sålt ”happy endings”

Nu döms den 45-åriga ägarinnan för koppleri till villkorlig dom med 160 timmars samhällstjänst. Enligt domen ska hon bland annat ha fått sin systerdotter att sälja sexuella tjänster. Hon erkänner att man har genomfört sexuella tjänster på salongen – men att hon aldrig tog pengarna för någon av massörernas jobb om de var av sexuell karaktär och att hon inte tvingade någon att genomföra det.

Hon uppger att det var ”happy endings” och liknande som massörerna kunde tjäna extra pengar på – och att hon ville hjälpa sin systerdotter att tjäna extra pengar. Ägarinnan har i polisförhör uppgett att hon själv ska ha medverkat vid flera sexuella aktiviteter. I tingsrätten nekar hon dock till delar som hon sagt i polisförhör.

Männen döms till dagsböter

Fyra män döms för köp av sexuella tjänster till dagsböter. Alla erkänner att de har erbjudits ”happy endings” och att man då har tackat ja. Två av männen har vid upprepade tillfällen gått till salongen för massage och avslutat med att köpa sexuella tjänster.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.