Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Stina Lindgren tycker kandidaterna till valet borde synas mer i sociala medier. I klippet berättar hon vad hon tror kan öka engagemanget för EU-valet Foto: Anton Johansson/SVT

Politiker diskuterar med gymnasieelever – så ska intresset väckas för EU-valet

Uppdaterad
Publicerad

Samtal mellan forskare, politiker och gymnasieelever. Det arrangerar det halländska Europakontoret inför EU-valet. Förhoppningen är att det ska väcka engagemang för EU-frågor bland unga och få dem till valurnorna i juni 2024.

Med drygt två månader kvar till Europaparlamentsvalet jobbar det halländska EU-kontoret med att få igång engagemanget för valet. Bland annat genom aktiviteter för gymnasieungdomar.

– Det är viktigt att vi finns där unga finns, säger Stina Lindgren, projektledare på Europa Direkt i Halland.

EU-val 2024

På ungdomsdialogen, som hölls under tisdagen, deltog Anders Persson, forskare i statsvetenskap och EU-parlamentarikern Evin Incir (S).

I klippet berättar Stina Lindgren på Europa Direkt Halland vad hon tror blir viktigt för att få fler unga att engagera sig i EU-valet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Eleverna fick chansen att ställa frågor direkt till Europaparlamentariker och experter. Se i klippet. Foto: Daniel Strömbäck/SVT

DETTA ÄR EUROPA DIREKT

Europa Direkt i Halland är hallänningarnas medborgarkontor för EU-frågor och fungerar som en länk mellan invånare och EU:s institutioner och politik.

Europa Direkt kan bland annat svara på frågor från allmänheten om EU och EU:s institutioner.

Kontoret tillhandahåller också utbildningsmaterial för skolundervisning.

Europa Direkt har sitt kontor på rådhuset i Halmstad men är tillgängliga för invånare i hela Halland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EU-val 2024

Mer i ämnet