Halmstadspolitikern erkänner i förhör att hen har köpt kokain från den liga som åtalats. Foto: Arkivbild/TT

Politiker köpte kokain av knarkliga i Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

I polisförhör erkänner en Halmstadpolitiker köp av kokain. Enligt åtalet var hen kund hos den knarkliga som nu står inför rätta.

– Jag skäms och kommer ta konsekvenserna, säger politikern till SVT Nyheter.

I förundersökningen om knarkligan har även ett antal misstänkta kunder identifierats och åtalats. En av dem är förtroendevald och har en mindre roll inom politiken i Halmstad.

Åtalet mot politikern gäller två fall av narkotikabrott som ska ha skett i höstas, i form av innehav av cirka 0,8 gram kokain vid två olika tillfällen. Ett av brotten erkänner hen.

– Jättedumt, jag kommer inte göra om det. Det var under en period jag mådde dåligt och fattade ett dåligt beslut, säger politikern.

I det andra fallet varken erkänner eller förnekar politikern enligt åtalet.

Betalade med Swish

Bland annat fick polisen upp ögonen för politikern genom en Swish-betalning som gjorts till en av de misstänkta i knarkligan. I meddelanderaden på transaktionen hade politikern skrivit ”biljett Molly Sandén”.

Enligt förundersökningen ska hen också haft konversationer och bestämt träff med säljare via en app känd för användning vid narkotikaffärer.

Politiska framtiden

Politikern menar att hen inte heller innan åtalet hade någon ambition att fortsätta inom politiken och står inte heller på listan för det parti personen företräder i kommande val. Om narkotikaköpet kommenterar hen.

– Det var mitt beslut som privatperson. Jag hoppas att det här inte spiller över på någon annan.

Hallandsposten var först med att rapportera om nyheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.