Under en halvtimme försökte en man råna en bank i Ullared – men misslyckades. Foto: SVT/Joakim Eriksson

Rånförsök mot bank i Ullared

Uppdaterad
Publicerad

En man försökte under fredagsförmiddagen råna sparbanken i Ullared. Mannen uppehöll sig i banklokalen i en halvtimme innan polisen kunde gripa honom.

Det var vid 11:30-tiden som bankpersonal på sparbanken i Ullared slog larm om att pågående rånförsök.

–Personalen berättar att en ensam man kommer in på banken och uppger att han vill ha pengar. Han ska också ha sagt att han hade ett vapen men det är ingen från personalen som sett något vapen, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson.

Ullared
Foto: SVT/Joakim Eriksson

Höll sig kvar i en halvtimme

Mannen hade inte bråttom att lämna banklokalen utan uppehöll sig där i en halvtimme. När han klev ut på gatan kunde han under lugna förhållanden gripas av polisen.

– Det vanliga är ju att de så snabbt som möjligt försöker ta sig därifrån. Men han har kommit in och befunnit sig där inne en längre tid så vi hade ju god tid på oss att förberedda oss där ute, säger Ulla Brehm.

Oklart byte

Polisen berättar att mannen, under större delen av rånförsöket, ska ha befunnit sig ensam i kundutrymmet i banken. Ingen ska ha kommit till fysisk skada.

– Det finns inga uppgifter om våld.

Det är oklart om mannen ens fick med sig något från banken när han väl valde att lämna lokalen.

– Jag har inga uppgifter om han har fått med sig pengar eller inte, avslutar Ulla Brehm.

Den misstänkte mannen har efter förhör blivit anhållen av åklagare. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ullared

Mer i ämnet