Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se övervakningsfilmen från restaurangen i klippet. Foto: Privat

Restaurang utsatt för skadegörelse i centrala Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan fem på onsdagsmorgonen krossades rutorna på en restaurang i centrala Halmstad. I klippet ser du en bit från övervakningsfilmen.

Händelseförloppet fångas av övervakningskameran. På filmen syns tre personer på cykel och elspark först passera för att sedan återvända och slå sönder fönstren med stora hammare.

Några förvarningar eller hot har inte kommit men restaurangen har utsatts för skadegörelse tidigare, i oktober 2021. Det får ägaren Sukhjeet Singh att misstänka att det är riktat mot just honom och han är orolig för både verksamheten och familjen.

– En gång kan vara en tillfällighet men nu är det någon som vill skada oss, vi är rädda. Om de vågar göra så här mitt i centrum, då kan de göra mer, säger han.

”Inga kopplingar”

Polisen ser dock inga kopplingar mellan tidigare skadegörelse på denna eller andra restauranger.

– Jag kan förstå att man känner rädsla, men det är inget vi kan se i nuläget, säger polisens förundersökningsledare Sara Vidakovic.

Hon har tagit del av övervakningsfilmen där man skymtar de mörkklädda och maskerade gärningspersonerna.

– Vi har inte kunnat identifiera dem så det blir svårt att nå hela vägen i det här ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.