Simon Tideman, platschef på Martin & Servera i Halmstad. Foto: Privat

Restauranggrossisten varslar 78 anställda i Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

För att säkra företagets framtid har det beslutats att varsla personal från flera av företagets lager, totalt rör det sig om 250 tjänster, varav 78 i Halmstad. I dag har företaget totalt 675 anställda i Halmstad.

– Vi fick ganska omgående en volymminskning i beställningar från framförallt restauranger men även skolkök när coronaviruset kom. Senaste tiden har vi sett en svag återgång i volym då sommarvädret kommit, uteserveringar har öppnat och krögarna hittat på olika kreativa lösningar för att hålla igång verksamheten. Men det är mycket osäkert hur det kommer att bli för oss i höst. Därför måste vi varsla personal redan nu, säger Simon Tideman, platschef på Martin & Servera i Halmstad.

Kan det bli så att varslen inte behöver resultera i uppsägningar?

– Så kan det absolut bli. Vi kan ha en omvänd situation i höst där vi måste nyrekrytera för att klara verksamheten, säger Simon Tideman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.