Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Josefin Widal tror mycket på lagsammanhållningen som recept till framgång. ”Jag tror inte jag hade varit så bra som jag blivit om det inte vore för att jag var här på Ringenäs” Foto: Anton Johansson/SVT

Ringenäs fostrar golftalanger i rasande tempo: ”Förbaskat kul”

Uppdaterad
Publicerad

Ringenäs golfklubb i Halmstad går en ljus framtid till mötes. Klubben har fostrat inte en, inte två utan tre(!) stora golftalanger på damsidan som de senaste åren har slagit igenom på hög internationell nivå.

För golfintresserade klingar säkert namnen Ingrid Lindblad och Julia Engström bekant. Den senare var betraktad som en av de största talangerna innan hon slutade till följd av skadebekymmer.

Nu kan Ringenäs skriva till sig en till potentiell framtida stjärna. 17-åriga Josefin Widal som förra veckan spelade hem junior Solheim cup i Spanien.

– Det var de bästa dagarna i hela mitt liv, säger hon om framgången.

I klippet berättar golftränaren Thomas Lindström och Josefin Widal om vad det är som gör att Ringenäs golfklubb lyckas ta fram talang efter talang på damsidan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.