Den här röran är vad Röda Korset möttes av när de kom tillbaka till butiken efter helgerna. Malin Joleby, chef på Röda Korset Halmstad, är kritisk. Foto: SVT/Privat

Röda Korset-personal möttes av sopchock

Uppdaterad
Publicerad

När Röda korset-personalen i Halmstad återvände till butiken efter några dagars stängt möttes de av ett kaos. Någon hade dumpat en mängd saker utanför butiken när inlämningen var stängd.

– Jag har faktiskt aldrig varit med om något liknande, säger Malin Joleby, chef på Röda korset Halmstad.

Troligtvis har en eller flera personer ställt ett helt lass med saker som var tänkta att återbrukas utanför dörren till Röda korset Second hands inlämning när det var stängt under helgen.

– Sedan är det väl någon som gått förbi som haft skattjakt och spridit ut sakerna, säger Malin Joleby.

Kostar onödig tid och pengar

Flera anställda fick ägna dagen åt att städa upp röran och köra det till återvinningscentralen.

– Det har kostat oss jättemycket pengar. Dels att vi betalar en viss del av personalen, men också besöket på återvinningen som kostar oss 200 kronor, säger Malin Joleby.

Personalen skrev ett inlägg i sociala medier där de påpekade att det inte är okej att dumpa saker när inlämningen har stängt.

– De flesta av våra givare är fantastiska, men den här lilla klicken kan inte ha tänkt på någon annan än sig själv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.