Branden är på Grytåkersvägen. Foto: Rickard Widgren/SVT

Villa brann utanför Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

Flera enheter jobbade under tisdagförmiddagen med att släcka en villabrand på Grytåkersvägen i Simlångsdalen öster om Halmstad. Det brann i takkonstruktionen och huset fylldes med tjock, svart rök.

Larmet inkom vid nio-tiden och fem enheter från Räddningstjänsten skickades till platsen.

– Det var väldigt mycket svart rök som kom från villan. Min bild är att det rykte från hela huset, säger Andreas Karlsson, inre befäl hos räddningstjänsten i Halmstad.

Läget under kontroll

Det var takkonstuktionen som brann. Till en början hade inte räddningstjänsten läget under kontroll men efter någon tiimme lyckades de få kontroll på branden. Grannfastigheterna ligger bara cirka åtta meter bort men elder spred sig aldrig dit.

Det var en granne som upptäckte röken och slog larm. Enplansvillan ägs av två vuxna personer som enligt uppgifter informerats och tog sig till platsen. Ingen ska ha befunnit sig i byggnaden när branden startade.

Ingen person skadad

– Mycket arbete skedde utifrån. Brandmännen jobbade för att det inte för att det inte skulle tillföras något syre i villan. Vi använde skärsläckare och dimspik, berättar Andreas Karlsson.

Strax innan elva började vissa av enheterna avlägsna sig och restarbetet påbörjades. Brandmännen försöker alltså rädda så mycket av villan som möjligt.

– Fastigheten är ju rökskadad och taket har brandskadats, säger Andreas Karlsson.

 Ingen person uppges vara skadad i samband med händelsen och polisen misstänker i nuläget inget brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.