Ronny Löfquist (S) och Socialdemokraternas kongressmöte i Örebro. Foto: SVT/TT

Ronny Löfquist invald i Socialdemokraternas partistyrelse

Uppdaterad
Publicerad

På Socialdemokraternas partikongress i Örebro valdes Ronny Löfquist (S) från Hylte in i partistyrelsen som ordinarie ledamot. Hans företrädare, Hans Hoff från Slöinge, har varit representant för Halland sedan 2001.

Under söndagen avslutades socialdemokaternas kongress. Hans Hoff hade avsagt sig sina uppdrag. Därefter offentliggjordes att Ronny Löfquist tar emot stafettpinnen.

– Jag känner mig hedrad och stolt över att ta plats i partistyrelsen, säger Ronny Löfquist (S) i ett pressmeddelande.

Partistyrelsen är ansvarig för att bland annat diskutera den politiska riktningen för partiet, besluta om budget, verksamhetsplan och ta fram kandidater till Europaparlamentet.

Hans Hoff (S). Foto: riksdagen

– Förutom att driva på för att viktiga infrastruktursatsningar genomförs i Halland kommer jag kämpa för att Socialdemokraterna prioriterar att bygga ihop landet, säger Ronny Löfquist (S) i ett pressmeddelande.

Till vardags är han kommunstyrelsens ordförande i Hylte kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.