Roy Hodgson tar som elfte person plats på Wall of fame Foto: TT/AP

Roy Hodgson tar plats på Wall of fame

Uppdaterad
Publicerad

Engelsmannen och fotbollstränaren Roy Hodgson placeras som elfte profil bredvid bland andra Fredrik Ljungberg, Bengan Johansson och Susanne Ljungskog.

På måndagskvällen möter Halmstads BK Premier Leauge-laget Crystal Palace på Örjans vall i en träningsmatch. Tränare för Londonlaget är ingen annan än Roy Hodgson, som förde HBK till två guldmedaljer åren 1976 och 1979.

Ceremoni innan matchen

Innan matchen sker en avtäckningsceremoni på Halmstad Arena där Roy Hodgson tar plats som elfte person på arenans Wall of fame. Engelsmannen satte en stark prägel på hela den svenska fotbollen en lång tid framöver och ses i och med hedersplatsen som en ambassadör som bidrog till att sätta Halmstad på världens idrottskarta. Motiveringen är bland annat just de två guldmedaljerna och att han lade en stabil grund för fortsatta framgångar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.