Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Lägga något här är högst rimligt” och mer säger Magdalena Sundqvist (S), 2:e vice ordförande i kommunstyrelsen i klippet ovan. Foto: Casper Sewerin/SVT

S-förslaget: Högre utbildningar i Kungsbacka ska stoppa ungdomsflykten

Publicerad

För att locka till sig fler unga och hålla kvar de som finns i kommunen föreslår nu Socialdemokraterna att man ska utreda möjligheterna för att etablera högre utbildningar i Kungsbacka.

– Unga vill flytta dit där studier finns, säger Magdalena Sundqvist (S), 2:e vice ordförande i kommunstyrelsen.

Kungsbacka är den kommun i landet där flest unga vuxna väljer att flytta från, vilket SVT Nyheter Halland tidigare rapporterat om.

Förslaget är inskickat till kommunfullmäktige som kommer att avgöra om man ska gå vidare med det eller inte.

Flyttströmmar

Hur ska Kungsbacka kunna ta emot fler yngre när det i nuläget råder bostadsbrist och vad för typ av utbildning S vill se får du reda på i klippet ovan.

Se också: Unga flyttar från Kungsbacka – så vill politikerna få dem att stanna

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fler hyresrätter och attraktiv arbetsmarknad. I klippet ovan svarar Kungsbackapolitikerna på hur de ska få unga att stanna kvar. Foto: Casper Sewerin/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flyttströmmar

Mer i ämnet