Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
S, M och KD kallar sig ”Ansvar för Halmstad”. Ifall det här styret godkänns i fullmäktige blir dessa fyra kommunråd. Från vänster: Urszula Hansson (S), Ella Kardemark (KD), Anna Fallkvist (M) och Stefan Pålsson. Den sistnämnde blir dessutom Halmstads nye kommunstyrelseordförande. Foto: Kristian Åkergren/SVT

S, M och KD vill samarbeta i Halmstad – kallar sig för ”Ansvar för Halmstad”

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan gick M, C, KD och L ut och planerade ett minoritetstyre med stöd av SD. Förslaget fick hård kritik av framförallt Socialdemokraterna. Nu verkar det som att pendeln kommer svänga igen och ett nytt förslag på styre har lämnats in.

På lördagseftermiddagen kallade Socialdemokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna till pressträff, där presenterade de en överenskommelse om styret i kommunen.

Kritiken mot det i förra veckan föreslagna M, C, KD och L-styret berörde främst samarbetet med SD. Varken Centerpartiet eller Liberalerna ville sköta samtalen med Sverigedemokraterna och det hela började vackla.

Valet 2022 Halland

Nya kommunråd

Förslaget att ha S, M och KD i styre skulle ge majoritet i fullmäktige. Partierna kallar sig tillsammans för Ansvar för Halmstad.

Om förslaget klubbas igenom på måndag innebär det att Stefan Pålsson (S) blir kommunstyrelsens nya ordförande. Kommunråd blir Urszula Hansson (S), Ella Kardemark (KD) och Anna Fallkvist (M).

Toppliberalen slutar

Liberalernas toppnamn i kommunen Lovisa Aldrin väljer som svar på det nya förlaget att lägga politiken på hyllan. Därför meddelade hon på sociala medier att hon kommer lämna politiken efter slutförda uppdrag och lägga mer på familjen.

SVT har sökt Aldrin om en intervju, som hon har avböjt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Halland

Mer i ämnet