Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Se tidigare ministern, Jörgen Andersson (S), berätta vad han tycker har skötts fel i avstängningen av kommunpolitikern Lars El Hayek i Halmstad. Foto: SVT

S-toppar ifrågasätter hanteringen av avstängd politiker

Uppdaterad
Publicerad

Fyra tidigare toppolitiker inom Socialdemokraterna reagerar kraftfullt mot att Lars El Hayek har stängts av och uppmanats att lämna sina uppdrag. De har nu begärt ett möte med Arbetarekommunens styrelse i Halmstad.

– Anser man att det är så allvarligt får man polisanmäla, säger den tidigare ministern Jörgen Andersson (S).

Det var på måndagen som det blev känt att Lars El Hayek, kommunpolitiker för Socialdemokraterna i Halmstad, har stängts av från partiet och uppmanas att lämna sina uppdrag. Detta efter anklagelser om olämpligt uppträdande.

Nu reagerar fyra tidigare toppolitiker från Halmstad, alla med erfarenhet från tunga poster inom partiet på kommun- och riksnivå.

Tillsammans med Ingegerd Sahlström, Rose-Marie Henriksson och Bengt Ekberg har Jörgen Andersson begärt ett möte med Arbetarekommunens styrelse i Halmstad.

I klippet ovan berättar Jörgen Andersson vad han inte tycker har skötts rätt.

Nej till möte

Men någon ytterligare information om saken kan varken kvartetten av tidigare toppolitiker eller någon annan räkna med. 

SVT:s frågor om ärendet med avstängningen hänvisas till ordföranden för partiets distriktsstyrelse, Ronny Löfquist. I en skriftlig kommentar meddelar han att att frågan är färdighanterad för partiets del efter att två enhälliga styrelser bedömt att Lars El Hayeks förtroende är förbrukat.

”Ett ärende av denna karaktär hanteras av vår valda styrelser i partiet och inte med enskilda medlemmar, i större forum eller i offentligheten”, skriver han och avslutar med:

”Socialdemokraterna kommer inte ytterligare kommentera ärendet.”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer