Foto: Foto: NCC

Så blir Varbergs nya simhall

Uppdaterad
Publicerad

När utomhusbadet Simstadion hade säsongsavslutning passade projektgruppen för den nya simhallen i Håsten på att berätta om den nya anläggningen. Anläggningen som kommer stå klar hösten 2021 får både en äventyrsdel och en 50-metersbassäng.

Byggnationen av den nya simanläggningen i Varberg är i full gång. Just nu pågår gjutningen av en bottenplatta och källarväggar, men senare under hösten kommer en byggnad ta form med väggar i delvis perforerad plåt i mörkgrått.

Den nya anläggningen kommer rymma bad, ishall, gym och kafé. Baddelen kommer ha en 50-meterbassäng som går att dela av vid behov och två multibassänger för exempelvis rehab och simskola.

För leksugna badgäster kommer det finnas ett aktivitetsbad med vattenrutschkanor och vattenströmmar.

Vad anläggningen ska heta är fortfarande oklart. Kommunen har utlyst en tävling där Varbergsborna har chansen att komma med förslag fram till den 14 oktober.

Se hur den nya simhallen kommer se ut i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.