Foto: Transformar Sweden AB, baserat på Fredblad arkitekters ritningar.

Så här ska det nya Bacchus-området se ut

Uppdaterad
Publicerad

Gamla vin- och spritrakan i Falkenberg håller på att få nytt liv. Under fredagen var det premiärvisning på hur det nya bostadsområdet kommer att se ut. I vår räknar man med att det första huset ska börja byggas, och redan nu är förberedelserna i full gång.

Under etapp ett byggs 140 lägenheter, och de planeras vara klara till år 2020. Totalt planeras det för 650 lägenheter i området.

Byggstart för bostadsområdet Bacchus är planerad till april i år, men redan nu har arbetet med att gräva för vatten och avlopp har börjat.

Stort intresse från allmänheten

Planerna på ett nytt bostadsområde vid gamla vin- och spritrakan i Falkenberg har funnits länge. Tack vare att den halvö gamla vin- och spritcentralen ligger på är konstgjord är också strandskyddet upphävt, vilket i sin tur lett till att det blivit möjligt att bygga på området.

Allmänheten har nu börjat få upp ögonen för de nya bostäderna.

– Det är ett fantastiskt intresse. På vår intresselista för den första etappen som är 140 lägenheter har vi nästan 1.000 personer, säger Jörgen Hallgren, delägare i Bacchusprojektet.

Varierande priser

Än så länge är det bara beslutat om att bygga bostadsrätter i området och priserna varierar beroende på läge och storlek. Några få lägenheter kostar mellan två och tre miljoner och de dyraste en bra bit över fem. I framtiden hoppas man även kunna bygga hyresrätter.

– Vi har ju även tillstånd för handel på 6.000 kvadratmeter, så vi kommer att bygga upp en miljö i stadsdelen där man kan handla sin mat, gå på restaurang, men även att vi kan skapa en arena med parkeringsplatser. Vi kan även få plats med en teater och idrottshall, säger Jörgen Hallgren.

3D-visning av området

Under fredagen var företrädare för näringslivet, politiker, media och allmänhet inbjudna för en 3D-visning av hur området är tänkt att se ut. Intresset var stort och många positiva röster hördes på väg in till visningen.

– Det känns jättepositivt, och vi är glada för att vi har kommit så här långt nu. Det har stor betydelse för Falkenbergs framtida utveckling, säger Jan Melkersson, näringslivschef på Falkenbergs kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.