I klippet förklarar Magnus Thomson, näringslivsutvecklare i Varberg, hur de tänker göra för att genomföra både krogtorget och musikunderhållningen samtidigt som de inte bryter rekommendationerna. Foto: Daniel Strömbäck/SVT

Så ska Varberg festa med mat och musik – trots restriktionerna

Uppdaterad
Publicerad

Varberg vill liva upp stadskärnan i sommar genom att bland annat göra om torget till ett så kallat krogtorg i slutet av juli. Samtidigt inför de en ambulerande musikunderhållning varje torsdag, och trots att detta kommer inträffa samtidigt så tror de ändå att de kommer lyckas hålla rekommendationen på 50 personer.

Det råder olika restriktioner när det kommer till restaurangverksamhet och kulturarrangemang nu i coronatider. Det betyder att det är tillåtet att vara fler än 50 personer på exempelvis uteserveringar så länge det inte uppstår trängsel eller serveras från baren, men vid kulturarrangemang finns en maxgräns på 50 personer.

När krogtorget arrangeras i Varberg i slutet av juli kommer det serveras mat och bjudas på musik samtidigt. Detta då den ambulerande musikunderhållningen som arrangeras varje torsdag infaller på samma plats och dag som krogtorget.

I klippet förklarar Magnus Thomson, näringslivsutvecklare i Varberg, hur de tänker göra för att genomföra både krogtorget och musikunderhållningen samtidigt som de inte bryter rekommendationerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.