”Det här skulle verkligen inte vara möjligt utan alla volontärer som hjälper till”, säger grundaren Teresa Fröling. Foto: Team Sweden volunteers

Så många barnvagnar samlade Varbergsborna in till människor på flykt

Publicerad

Varbergsborna samlade in totalt 42 barnvagnar till människor på flykt när insamlingen ägde rum i mitten av april. I maj skickas barnvagnarna ner till olika flyktingläger i Grekland.

Insamlingen i Varberg är en del av Team Sweden volunteers initiativ. Även på andra platser i landet har det samlats in barnvagar i olika omgånger. Och med Varberg inräknat fick volontärerna sammanlagt ihop 346 barnvagnar den här gången.

– Vi är supernöjda. Det är helt fantastiskt och över förväntan, säger Teresa Fröling, grundare av Team Sweden volunteers.

I mitten av maj kommer vagnarna att fraktas till läger i bland annat Aten och på ön Samos.

– Vi har fått väldigt fina vagnar och folk har gjort fint och bäddat ner gosedjur i vagnarna.  Vi är överväldigade av hur folk engagerat sig, säger Teresa Fröling.

Hyllar volontärerna

I Varberg samlades alltså 42 barnvagnar in, vilket var fler än på ställen som till exempel Malmö och Uppsala i den senaste omgången.

– Det är ju jättemånga barnvagnar. Det här skulle verkligen inte vara möjligt utan alla volontärer som hjälper till.

Stockholm: 65

Örebro: 61

Enköping: 13

Uppsala: 15

Bro/Bålsta: 8

Bro hyresförening: 6

Malmö: 10

Skövde: 21

Sigtuna/Märsta: 8

Varberg: 42

Borås: 4

Eskilstuna: 18

Kista: 35

Göteborg: 31

Västerås: 9

Vagnar kvar sedan tidigare: 6

Sammanlagt: 346

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer