Matchen mot IFK Göteborg är troligen BK Astrios största tävlingsmatch i modern tid, enligt Gianni Izetbegovic, ordförande för BK Astrios herrsektion och spindeln i nätet i förberedelserna inför matchen. Foto: svt

Så rustar sig BK Astrio inför ”största matchen i modern tid”

Uppdaterad
Publicerad

Det kan vara den största matchen i BK Astrios 85-åriga historia när division 4-laget från Halmstad möter allsvenska IFK Göteborg i andra omgången av Svenska cupen. Uppåt 2000 personer väntas till Söndrums IP.

Följ med när SVT tar rygg på Gianni Izetbegovic, ordföranden och spindeln i nätet under de sista förberedelserna inför stormatchen.

BK Astrio har mött storheter förut, som engelska Watford och franska Paris Saint Germain. Men det var i mer jippobetonade träningsmatcher.

– Det här kan nog vara den största tävlingsmatch Astrio har spelat, säger Gianni Izetbegovic, ordförande för herrkommittén när de sista förberedelserna färdigställs på Söndrums IP.

Inget vanligt gärdsgårdslag

BK Astrio är ändå inget vanligt gärdsgårdslag. Flera spelare i årets trupp har erfarenhet från både svensk och utländsk elitnivå och inte minst tränaren Mats Jingblad som tidigare stått vid sidlinjen för både IFK Göteborg och Halmstad BK. Laget är också obesegrade i division 4 i år.

Men ändå har det inför den här matchen ställts helt andra krav på förberedelserna än vad klubben är van vid – inte minst i säkerhetstänket.

SVT Nyheter Halland tog rygg på spindeln i nätet, Gianni Izetbegovic, när det bara återstod några timmar innan matchen och de sista förberedelserna färdigställdes.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.