Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Håkan Björklund (C) och Sofia Warpman om lekplatsbyggen i kommunen. Foto: Ella Daneshmand/SVT

Kommunen: lekutrustning är dyr, vi måste prioritera

Publicerad

Bara 19 av Halmstad kommuns 100 lekplatser är idag på något sätt anpassade för funktionsnedsatta barn.

– Vi måste prioritera och vi har gjort det bästa vi kan utifrån dom resurserna vi har, säger Sofia Warpman, stadsträdgårdsmästare som planerat ombyggnaden av lekplatsen i Norre katts park.

Stadsträdgårdsmästaren Sofia Warpman fick inför ombyggnaden synpunkter från Riksförbundet för rörelsehindrade barn och ungdomar.

Att lekplatserna i kommunen ändå inte är helt anpassade för barn med funktionsnedsättning beror enligt Håkan Björklund (C), ordförande i Teknik och fritidsnämnden i Halmstad på att det är många aspekter som måste vägas in i planeringen.

– Pratar vi om alla barn kan det också handla om olika åldersgrupper och funktionsvariationer, att anpassa allt kan därför bli svårt på en och samma lekplats.

I klippet ovan ser ni Sofia Warpman och Håkan Björklund (C) svara på föräldrakritiken om bristen på lekredskap för funktionshindrade barn på lekplatserna i kommunen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer