Klicka på klippet för att höra hur säljare Philip Svärd bemöter kritiken som polisen riktar mot nya elfordon. Foto: Godfred Epitime/SVT

Säljaren Philip: ”Det borde ställas hårdare krav på branschen”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen kritiserar nya typer av elfordon och menar att de används av obehöriga ungdomar som leker i trafiken. Philip Svärd från Halmstad kommun säljer elektriska fatbikes och han håller inte med om att fordonen är leksaker. Dock anser han att det bör ställas hårdare krav på vad säljaren ska informera kunden om.

Polisen vittnar om att många unga förare inte har rätt behörighet att köra elfordon. Enligt Hans Qvant på trafikpolisen i Halland ligger det ett stort ansvar hos säljaren att informera om vilka regler som gäller.

– Det är lite för dålig information för dem som sålt dem från start. Reglerna har inte satts på rätt sätt, säger Philip Svärd.

I klippet förklarar säljaren Philip hur han ser på det elfordon och bemöter polisens kritik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.