Starta klippet för att höra barnmorskan Helen Thorstensson berätta om hennes comeback. Foto: SVT

Så tog sig barnmorskan Helen tillbaka till förlossningsvården

Uppdaterad
Publicerad

Barnmorskan Helen Thorstensson valde att återvända till förlossningsvården i Halmstad efter en 15 år lång paus. Anledningen? Genom projektet Trygg start erbjöds hon ett tre månader långt mentorskap för att återintroduceras i yrket.

När vardagslivet och de obekväma arbetstiderna inte gick ihop valde Helen Thorstensson att lämna förlossningsvården. Under 15 år jobbade hon istället med ett måndag- till fredagsjobb på kvinnohälsovården, men längtan tillbaka till förlossningen blev till slut för stor.

När Helen fick höra talas om projektet Trygg start bestämde hon sig.

– Jag var verkligen nyfiken på att komma tillbaka och detta var en perfekt lösning för mig. Det gav mig chansen att lära känna rutiner och fräscha upp mina kunskaper, säger Helen Thorstensson.

Trygg start

För tre år sedan valde region Halland att satsa på en tolv veckors introduktion i stället för den vanliga två veckors upplärningen. Projektet ger nya och gamla barnmorskor chansen att lära sig rutiner i lugn och ro då de jobbar utöver ordinarie personal. Under introduktionen tilldelas de även en erfaren mentor.

Starta klippet för att höra barnmorskan Helen Thorstensson berätta om sin comeback.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.