Halmstadborna har fått tycka till om kulturlivet i staden. De vill se mer satsningar på musik och kultur i hela staden. Foto: SVT

Så tycker Halmstadborna om kulturlivet

Publicerad

I arbetet med att ta fram en kulturstrategi för Halmstads kommun har invånarna fått tycka till om kulturen i dag och i framtiden. Analysen av de omkring 800 enkätsvaren som nu gjorts visar att Halmstadborna är mest nöjda med biblioteken, men de vill se mer satsningar på musik och kultur i hela Halmstad.

– I arbetet med kulturstrategin vill vi fånga upp hur människor ser på kulturen i Halmstad i dag och vad de ser kan utvecklas i morgon. Tanken är att strategin ska vara en grund för alla aktörer som jobbar med kultur i Halmstad, och då är det viktigt att veta vad Halmstadborna vill, säger Simon Roos, projektledare på kulturförvaltningen, i ett pressmeddelande.

Under sommaren har Halmstadborna och besökare haft möjlighet att tycka till om kommunens kulturutbud. Den digitala enkäten, som 801 personer svarat på, är en del i framtagandet av en kulturstrategi.

Vill se mer musikliv och konserter

På frågan vad man vill att Halmstads kommun ska satsa på i framtiden så svarar över 300 personer att kommunen framförallt ska satsa på musikliv och konserter. Därefter kommer festivaler och större evenemang. Unga vill ha mer av caféer och matkultur.

– Enkäten blir en viktig pusselbit när arbetet med kulturstrategin fortsätter. Olika människor vill olika saker men med en gemensam målbild hoppas vi kunna möta flera behov och önskningar och uppfattas som en bra kulturkommun, säger Simon Roos.

Kolla in klippet där Simon Roos på kulturförvaltningen berättar vad Halmstadborna vill se mer av när gäller kulturlivet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer