Foto: SVT/Montage

Så tycker SVT:s läsare om Statsbondgårdens nedläggningshot

Uppdaterad
Publicerad

Nyheten om Stadsbondgårdens osäkra framtid resulterade i en hel del kommentarer på SVT:s facebooksida. En ”oas” i Halmstad som inte får läggas ner är en åsikt som många verkar skriva under på.

Under onsdagen kom nyheten att Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen i Halmstad lägger fram ett besparingsförslag och vill spara in nästan 17 miljoner kronor. Framtiden för Stadsbondgården i Olofstorp är med det hotad.

”Jag tycker det är skandalöst om stadsbondgården läggs ner. Det är ett fantastiskt utflyktsmål för barnen som dessutom är gratis. Och god billig fika finns där med. Blir riktigt besviken om det läggs ner”, skriver Elin Blixt på SVT:s facebooksida.

Många reaktioner

Hon är inte den enda av SVT:s läsare som uttryckte starka reaktioner efter nyheten om nedläggningshotet. Nedan följer ett urval av kommentarer från vår facebooksida.

Rikard Pedersen: ”Otroligt att de ska spara in på en sån plats där så många barn känner så mycket glädje och lär sig så mycket”.

Lotta Ahlgren Svensson: ”Som jag har förstått det så är Halmstad en rik kommun? Hur kommer det sig då att man skär ner något som är så viktigt för så många?”

Katarina Larsson: ”Många barn vet inte så mycket om livet på en bondgård. Har varit där med mitt jobb. Jobbar med förskolebarn.”

Hans Hasse Sjöblom: ”Den måste väl gå att arrendera ut eller att rädda på något vis. Att spara in på den är helt galet. Den fyller en viktig funktion för många människor i olika åldrar. Umgänget med djur är en viktig del i mångas liv.”

Caroline Gustafsson: ”Många gruppbostäder åker hit och fikar och tar promenader tillsammans med sina brukare. Det finns inte många platser kvar i Halmstad som både handikappade, skolelever, pensionärer, dagisbarn m.m kan va på att både lära sig utav men samtidigt njuta i en lantlig miljö och få klappa djuren. Vart är vi på väg?”

”Skäms på er Halmstad kommun”

Johan Almén: ”Utan att veta allt så känns det otroligt korkat. Vi behöver mer miljöer utav stadsbondgårdens kaliber i dagens samhälle. Tyvärr har politiken blivit så kortsiktig.”

Pia Larsen: ”Skäms på er Halmstad kommun kanske inte passar in i den nya stadsbilden med de nya området som ska byggas på Fyllinge.”

Lisa Persson: ”Oj, vad galet! Haft ohälsosamt mycket insyn i hur kommunens pengar spenderas över de senaste åren, detta är inte en nödvändig åtgärd!!!!”

Kristina Nyman: ”Den oasen får inte stänga, tvärtom borde den bli större med många fler djur. Kanske enda stället där våra ungar får träffa på djur.”    

Carina Nilsson: ”Nu får väl Halmstad Kommun ge sig!!! Ska de ta bort allt som kommuninvånarna kan ha glädje av. Först bowlingen, sen Folkparken och nu Stadsbondgården! Det är väl lika bra att ni fortsätter med simstadion oxå, så är det inget gratiskul kvar alls! SKÄMS!!!”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.