Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hur viktigt är det med en dejt på Alla hjärtans dag? Starta klippet för att höra vad studenterna på högskolan i Halmstad tycker. Foto: Emelie Skoog

Så viktigt är det med en dejt på Alla hjärtans dag

Uppdaterad
Publicerad

Inför alla hjärtans dag 2023 ökade matchningarna på dejtingappen Tinder med 10 procent jämfört med en genomsnittlig dag. Men hur viktigt tycker unga att det är med en dejt just den 14 februari?

SVT besökte Högskolan i Halmstad för att reda ut frågan. Starta klippet ovan för att höra vad studenterna tycker.

Generellt ökar aktiviteten som mest fyra dagar innan alla hjärtans dag. I genomsnitt skickades 30 miljoner “Like”-markeringar per dag, enligt statistik från Tinder.

En av dem som vill få människor att träffas utanför dejtingapparna är Helen Andersson från Varberg. Men hon har svårt att locka yngre personer till sin speed-dating.

Varför? Starta klippet nedan för att få svar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hur ska man göra för att få kontakt, om man vill undvika dejtingapparna? I klippet tipsar Helen Andersson. Foto: Emelie Skoog

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.