Richard Mortenlind påstår att ingen skola är förskonad från det hårda språkbruket. Starta klippet för att få veta vad Laholms kommun vidtar för åtgärder och varför det har dröjt tills nu. Foto: SVT

Så vill Laholm mildra det hårda språkbruket i skolan

Uppdaterad
Publicerad

Efter att kritik riktats mot det hårda språkbruket i Laholms skolor har nu kommunen skridit till handling. Nu sätts extra personalinsatser in i form av bland annat en kurator på heltid till Lagaholmsskolan, samtidigt som ett mer långsiktigt arbete pågår.

Kritik riktades tidigare i oktober mot att elever använde sig av könsord och andra grovt kränkande tilltal i skolan i Laholms kommun. Nu satsar kommunen extra resurser för att komma till rätta med problemet.

– Jag tror vi måste arbeta med att vara både konsekventa och uthålliga från vuxenvärldens sida i samtal med elever om vad orden betyder, säger Richard Mortenlind, utbildningschef i Laholms kommun.

I klippet berättar utbildningschefen om vilka åtgärder som nu vidtagits för att komma till rätta med det hårda språkbruket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolspråket

Mer i ämnet