Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Per Persson (S), Agnes Hultén (V) & Lise-Lotte Bensköld Olsson (S) presenterade ett gemensamt budgetförslag för Region Halland under onsdagen. Foto: SVT

Så vill S och V få mer och bättre personal i vården inom Halland

Uppdaterad
Publicerad

Nu har oppositionspartierna Socialdemokraterna och Vänsterpartiet presenterat sitt budgetförslag för Region Halland 2024. Stort fokus ligger på personalsituationen inom vården.

– Vi måste satsa oss ur situationen, säger Lise-Lotte Bensköld Olsson (S), oppositionsråd i Region Halland.

Med det lagda förslaget vill partierna satsa på att skapa en bättre arbetsmiljö inom Region Halland. Bland annat föreslås slopade karensavdrag och gratis arbetsskor. Men förslaget täcker inte alla kostnader.

– Vi går in i den här budgeten med ett stort minus, säger Lise-Lotte Bensköld Olsson (S), oppositionsråd i Region Halland.

Hör henne berätta varför hon vill se en offensiv budget under hårda ekonomiska tider i klippet.

De styrande i Region Halland vill inte kommentera oppositionens budgetförslag utan hänvisar till sin egen budget,  som kommer att presenteras under torsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.