Polisen i Falkenberg fick under tisdagen in flera tips som ledde dem i rätt riktning för att hitta tjuvarna. Det berättar stationsbefäl Anders Persson. Foto: Polisen

”Säkerheten för trädgårdsmöbler återställd” – trädgårdstjuvarna anhållna

Uppdaterad
Publicerad

De senaste dagarna har trädgårdsmöbler försvunnit spårlöst från tomter runt om i Falkenbergs kommun. Men efter tips och ett gediget spaningsarbete från polisen i Falkenberg har två personer nu anhållits.

Under tisdagen uppmärksammades stölder av trädgårdsmöbler i diverse lokala medier. Något som i sin tur ledde till att polisen i Falkenberg fick in en stor mängd tips. Anders Persson är stationsbefäl vid polisen i Falkenberg.

– Vi fick under gårdagen in flera tips som pekade oss åt rätt riktning vilket underlättade polisarbetet, säger Anders Persson.

Ett 20 meter långt staket, en örn i granit, ett fågelbad och en urna av järn, var några av de trädgårdsföremål som polisen hittade. På samma ställe höll de nu anhålla, misstänkta gärningspersonerna till.

– Vad motivet bakom stölderna har varit vet vi i dagsläget inte. Vi hoppas nu att utredningen ska visa vad det är, säger Anders Persson.

”Tunga saker”

Anders berättar även att det händer att trädgårdsmöbler blir stulna då det är lättillgängliga. Men att det är i den här utsträckningen sticker ut ur mängden.

– Hur de gick tillväga kan jag bara sitta och gissa, men de bör ha använt sig av någon form av fordon då det varit tunga saker, säger Anders Persson.

Behöver man vara orolig för sina trädgårdsmöbler framöver?

– Säkerheten för trädgårdsmöbler är återställd då detta förhoppningsvis förhindrar fortsatta stölder, säger Anders Persson.

Polisen kommer nu att inleda en förundersökning mot de två anhållna gärningspersonerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.